// // // // //

Sukladno važećim preporukama i uputama nadležnih tijela RH i resornog nam ministarstva obavještavamo da zbog pojave oboljenja od COVID-19 u Republici Hrvatskoj i širenja epidemije u susjednoj Italiji kao i ostalim susjednim državama, a u svrhu sprječavanja pojave epidemije iste bolesti na našem području, ovaj će Centar za socijalnu skrb Cres-Lošinj od 16.03.2020. godine do daljnjeg primati samo hitne slučajeve.
Inače, kontakt stranaka s djelatnicima ovog Centra za socijalnu skrb bit će moguć putem telefona: 051/231-076; pošte ili e-maila objavljenih na web-stranici Centra (www.czss-cres-losinj.hr)

 


 

 

Dragi naši sugrađani i sugrađanke,  
 
povodom 11. Tjedna psihologije koji se obilježava diljem Hrvatske
u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji
Hrvatske psihološke komore
Centar za socijalnu skrb Cres-Lošinj poziva Vas da nam se
obratite u sklopu akcije

 „Pitaj psihologinju“
svaki dan od 19. do 23.02.2018. od 14 do 15 sati
CZSS Cres-Lošinj, Ulica braće Ivana i Stjepana
Vidulića 8
Mali Lošinj
___________________________________
Ovom akcijom želimo Vam približiti rad psihologa i psihologinja i
potaknuti  Vas  da  nam  se  i  inače  obraćate  s  povjerenjem.  Svaki
radni  dan  od  ponedjeljka  19.02.  do  petka  23.02.  možete  u
terminu od 14 do 15 sati doći u prostorije Centra i razgovarati sa
psihologinjom Centra. Primjeri pitanja zbog kojih nam se možete
obratiti su:
-   Želite znati više o radu psihologa i psihologinja?
-   Nezadovoljni ste komunikacijom s bliskim osobama?
-   Imate poteškoća u odgoju djece?
-   Zabrinuti ste zbog problema koje ne znate kako riješiti?
Molimo da svoj dolazak najavite na broj 051/520-736!
 
Veselimo se Vašem dolasku!

 

 


 

 

Dragi naši sugrađani i sugrađanke, pozivamo Vas na predavanje povodom

obilježavanja 41. obljetnice djelovanja

Centra za socijalnu skrb Cres-Lošinj!

„Možemo bolje! – odgoj bez nasilja“

02. svibnja 2017. od 13.30- do 15 sati

CZSS Cres-Lošinj, Ulica braće Ivana i Stjepana Vidulića 8

                                     Mali Lošinj

___________________________________

Na predavanju ćemo nastojati dati odgovore na sljedeća pitanja:

-         Znači li odgoj bez nasilja i odgoj bez granica?

-         Zašto su granice u odgoju važne?

-         Kako učinkovito postavljati granice u odgoju?

-         Kako bolje razumjeti ponašanje djeteta?

-         Kako ohrabriti pozitivna ponašanja kod djeteta?

-         Kako uvesti nova pravila kod kuće?

-         Kako spriječiti da kap prelije čašu?

Veselimo se Vašem dolasku i zajedničkom učenju!

 

 


 

 

Troje zainteresiranih lošinjskih potencijalnih udomitelja djece ovih dana prolazi edukaciju u Centru za socijalnu skrb (CZSS) u Malom Lošinju.

U suradnji s ravnateljicom Centra Brankom Sepčić, socijalnom radnicom Enom Plantak i ostalim djelatnicima CZSS, edukaciju u trajanju od 20 sati provode Hana Rižovski Delogu i Nikica Sečen iz Centra za pružanje usluga u zajednici (bivšem Dječjem domu) "Izvor" iz Selca.

Uz psihotest i uspješno apsolviranu edukaciju, za dobivanje rješenja kojim se odobrava udomiteljska uloga, zainteresirane obitelji, pa i samci, moraju osigurati da u njihovom domaćinstvu nema faktora koji bi negativno utjecali na razvoj djece. Pritom nije bitno jesu li vlasnici stanova ili kuća u kojima stanuju, što znači da u obzir dolaze i podstanari. CZSS obnavlja licencu svakih pet godina, a djeca mogu biti udomljena do godinu dana nakon završetka školovanja, odnosno najdulje do 26. godine života. U jednoj obitelji može biti udomljeno najviše troje djece.

Udomljavanjem u obiteljima, što je preporuka stručnjaka, nastoji se smanjiti broj djece smještene u ustanovima. Centar u Selcu uključen je u pripremu novog teksta Zakona o udomiteljstvu, koji čeka na rješenje aktualne hrvatske političke zavrzlame.

 

 


 

 

U kinodvorani u Malom Lošinju održana je proslava povodom 40. godišnjice utemeljena Centra za socijalnu skrb Cres-Lošinj.

Ravnateljica Branka Sepčić okupljenima je govorila o povijesti ustanove, ali i aktivnostima na ovom području prije utemeljenja Centra. "Ovo je lijepa prigoda da se prisjetimo puta rasta i razvoja ovog Centra kroz presjek 40-godišnjeg rada ustanove, prisjećajući se lokacija na kojima smo djelovali, radnika Centra - onih koji su prošli i onih koji i dalje rade, a svi su oni zajedno svojim djelovanjem utirali, a i dalje to čine, put razvoja ovoga Centra, a težeći implementaciji i razvoju stručnog, kvalitetnog i nadasve teškog, često nedovoljno vrednovanog, ali plemenitog rada", istaknula je ravnateljica, koja u Centru za socijalnu skrb radi već 32 godine.

Podijeljen je niz priznanja nekadašnjim i sadašnjim radnicima Centra. Na popisu onih kojima su bile namijenjene zahvalnice, bili su Ivanka Perožić, Jadranka Lekić, pok. Anton Deselin, Gordana Borić, Živko Nosil, Biserka Verbanac, Branka Sepčić, Zvonimir Erdelja, Vjekoslav Brusić, Mato Krišković, Dragica Jurlina, Ružica Baumgarten, Mira Anelić, Mirjana Džaja, Ružica Jurčević, Irena Nedić, Ana Dujmović, Dunja Pjević, Hrvoje Sepčić, Dina Drozdek, Kristina Žuškin Tokić, Hrvoje Vidaković, Ana Obradović i Ena Plantak.

Godišnjicu su u pozdravnim govorima čestitali savjetnik ministrice socijalne politike Josip Sarić, gradonačelnici dvaju gradova Gari Cappelli i Kristijan Jurjako, te zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić. U programu su nastupili mladi članovi Folklorne skupine "Manfrina" s plesom otoka Suska, te pjevačica Tara Bičević.

(www.otoci.net)

 

 


01 10 2020 . Centar za socijalnu skrb Cres - Lošinj
Izrada SitniStudio